Over LYVEMA

Maak kennis met Marc & Yves Leekens

Ervaren team

Boekhoudkantoor Lyvema bv BVBA werd in 2004 opgericht.

Wat aanvankelijk begon als administratiekantoor groeide uiteindelijk uit tot boekhoudkantoor erkend door het Beroepsinstituut van Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

Gecombineerd beschikken we samen over 47 jaar werkervaring en 100 jaar levenservaring.

47

Jaar werkervaring

100

Jaar levenservaring

Deskundig advies

Onze troeven:

  • wij streven naar een betaalbare en kwaliteitsvolle dienstverlening
  • met de nadruk op financieel advies
  • op maat van u en uw onderneming
  • voor ieders budget (starter of gevestigde waarde)

Uiteraard staan wij ook in voor uw bedrijfsadministratie en alle daarbij horende wettelijke verplichtingen gaande van het voeren van uw boekhouding tot het indienen van alle wettelijke en fiscale aangiftes. Beschouw ons als een financiële huisdokter. Wij maken zowel preventief als remediërend een diagnose van alle mogelijke problemen of uitdagingen waarmee u als ondernemer kan geconfronteerd worden en zullen na analyse en in samenspraak met u de gepaste “behandeling” voorstellen.

Als kleine familiale onderneming staan wij dicht bij onze klant en streven we samen naar groei.

Uiteraard trachten wij van alle markten thuis te zijn, doch voor gespecialiseerde materies moeten ook wij af en toe beroep doen op externe specialisten (net zoals een huisarts trouwens) uit ons netwerk waarmee we nauw samenwerken.

Daarnaast blijven wij onszelf voortdurend bijscholen om u een kwaliteitsvolle en vooral correcte dienstverlening te kunnen garanderen.

Modern & digitaal

In 2017 kende het kantoor de grootste transformatie sinds de oprichting in 2004.

We hebben een aanzienlijk deel van onze omzet geïnvesteerd in aangepaste infrastructuur die ons in staat stelt modern en digitaal te werken.

Dit biedt voor u en ons onmiskenbare voordelen:

  • U spaart tijd en kosten voor verplaatsingen van en naar ons kantoor uit
  • Uw boekhouding wordt in real time gevoerd (daar waar een klassieke boekhouding steeds een momentopname is van het verleden)
boekhouder lyvema

Makkelijk bereikbaar

Wie Genk zegt, zegt Ford, de mijnindustrie, KRC Genk… en de Shoppings. Gelegen in hartje Genk op het Stadsplein tussen het vernieuwde stadhuis en Shopping 3 vindt u “residentie Stadsplein Zuid”. Ons kantoor bevindt zich hier op de 4de etage, pal tegenover de nieuwe bibliotheek. De centrale ingang bevindt zich echter aan de andere zijde, op de Dieplaan (naast Audio Nova).

Geen parkeerplaats gevonden op de Dieplaan? Volg de parkeerroute Stadsplein en u kan uw wagen veilig ondergronds parkeren (Qpark).

Maak kennis met Marc & Yves

Marc Leekens

Marc Leekens

Erkend boekhouder & zaakvoerder

Marc (°20.01.1958 te Genk) startte in 1979 zijn carrière bij de toenmalige BBL (ING België) als financieel adviseur en werd later kantoorhouder, eerst van het filiaal Heusden-Zolder en later van het filiaal Winterslag. Stond in 2004 mee aan de wieg van Lyvema BVBA dat zich aanvankelijk toespitste op adviesverlening, kantooradministratie en financiële begeleiding. In een latere fase werd het kantoor omgevormd tot een boekhoud- en adviespraktijk na toetreding van zoon Yves in 2012.

Yves Leekens

Yves Leekens

Erkend boekhouder & zaakvoerder

Yves (°31.10.1979 te Genk) studeerde van 1998 tot 2001 aan de PXL Hasselt en behaalde een professionele bachelor Marketing met een specialisatie in direct marketing.

Ging in juli 2001 aan de slag bij Cegeka voor een Belgische grootbank ter ondersteuning van het online bankieren.

Volgde in 2003 een opleiding bij Axa Belgium inzake verzekeringen (Tak 21 en Tak 23).

Maakte in de lente 2004 de overstap naar BNP Paribas Fortis waar hij als financieel adviseur gedurende 4 jaar het aanspreekpunt was voor de cliënt voor dagelijkse bankieren, verzekeringen, beleggingen en kredieten.

In augustus 2008 trok Yves van het bank- naar het verzekeringswezen en startte bij Vanbreda Fryns verzekeringen (dochter van Vanbreda Risk & Benefits). Deze verzekeringsmakelaar richt zich uitsluitend tot ondernemingen, vrije beroepen en zelfstandigen. Het is daar dat Yves’ belangstelling voor het ondernemerschap groeide.

Startte in 2010 met een opleiding boekhouden via Syntra Limburg en behaalde met succes zijn diploma in 2013. Liep daarop gedurende 18 maanden stage bij het BIBF en behaalde in januari 2016 de titel van erkend boekhouder.

Staat inmiddels sinds oktober 2012 mee aan het roer van Lyvema BVBA dat hij samen met Marc in goede banen leidt.

Beste klant

Naar aanleiding van de federale overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus sturen wij jullie dit bericht. Vanzelfsprekend primeert uw gezondheid alsook die van ons en iedereen rondom ons.

Wij vertrouwen erop dat men de juiste beslissingen genomen heeft met de juiste kennis van zaken. Duidelijkheid in onzekere tijden is eens zo belangrijk.

Wij zijn er ons echter van bewust dat wij allen voor een enorme uitdaging staan in de komende weken. Hoe moeilijk ook, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Niemand heeft dit ooit meegemaakt. De kans dat dit ook voor uw business een economische impact zal hebben is reëel.

De federale regering voorziet reeds in een aantal maatregelen ter ondersteuning van getroffen bedrijven als gevolg van de wereldwijde coronacrisis. Zo kan er gebruik worden gemaakt van tijdelijke werkloosheid ingevolge overmacht en zal u uw betaling van sociale bijdragen kunnen spreiden, uitstellen of laten vrijstellen. Idem voor wat betreft de betaling van voorheffingen en andere sociale en fiscale heffingen. Wenst u meer informatie over deze ondersteuningsmaatregelen, aarzel niet ons te contacteren. Wij zullen u blijven verder helpen, echter mits enkele aanpassingen in onze dienstverlening waarvoor wij uw begrip vragen.

Wij blijven gewoon bereikbaar zoals voorheen en indien wenselijk trachten wij een video– of conference call te organiseren. Enkel de fysieke afspraken zullen wij ingevolge de geldende richtlijnen mijden tot nader bericht.

Verder volgen we de situatie op de voet en mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen wij u hierover informeren.

Wij wensen jullie veel goede moed en vooral een goede gezondheid en hopen net als u zo snel mogelijk terug te kunnen keren naar een normale situatie.

Heeft u nog vragen, aarzel niet ons te contacteren. Lees hier meer.

Succes.

Team Lyvema