Over L y v e m a

Maak kennis met Marc en Yves

Ervaren team

Lyvema BV werd in 2004 opgericht. Aanvankelijk was het een algemeen administratiekantoor maar uiteindelijk groeide Lyvema onder impuls van Yves en Marc uit tot een volwaardig accountantskantoor erkend door het beroepsinstituut ITAA.

Gecombineerd beschikken we samen over 60 jaar werkervaring en 105 jaar levenservaring.

60

Jaar werkervaring

105

Jaar levenservaring

Deskundig advies

Onze troeven:

  • wij streven naar een betaalbare en kwaliteitsvolle dienstverlening
  • met de nadruk op financieel advies
  • op maat van u en uw onderneming
  • voor ieders budget (starter of gevestigde waarde)

Uiteraard staan wij ook in voor uw bedrijfsadministratie en alle daarbij horende wettelijke verplichtingen zoals het voeren van de boekhouding tot het indienen van alle wettelijke en fiscale aangiftes.

Beschouw ons gerust als een ‘financiële’ huisarts. Wij stellen een diagnose van mogelijke uitdagingen waarmee u als ondernemer kan geconfronteerd worden. Na analyse en in samenspraak met u stellen wij een gepaste ‘behandeling’ voor.

Als kleine familiale onderneming staan wij dicht bij onze klant en streven we samen naar groei.

Daarnaast blijven wij onszelf voortdurend bijscholen om u een betrouwbare dienstverlening te kunnen garanderen.

Modern & digitaal

In 2017 kende Lyvema de grootste transformatie sinds de oprichting in 2004. Er werd aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe software en een aangepaste infrastructuur die ons vandaag in staat stelt modern en 99% digitaal te werken.

Dit biedt voor u en ons onmiskenbare voordelen:

  • U spaart tijd en kosten voor verplaatsingen van en naar ons kantoor uit
  • Uw boekhouding wordt haast in real time gevoerd waardoor u sneller kan anticiperen (bv. investeren of nog even uitstellen)
  • administratieve vereenvoudiging
  • U kan uw boekhouding opvolgen via ons klantenportaal door middel van een persoonlijke login
boekhouder lyvema

Makkelijk bereikbaar

Wij verhuizen! Vanaf 2022 vind je ons in ons nieuwe kantoor op de Schietboomstraat 7 BU 2 in Genk, in de buurt van restaurant La Botte.

Geen parkeerplaats gevonden? Volg de parkeerroute “Stadsplein” en u kan uw wagen veilig ondergronds parkeren (Q park Belgium).

Maak kennis met Marc & Yves

Marc Leekens

Marc Leekens

Accountant en bestuurder

Marc (°20.01.1958 te Genk) startte in 1979 zijn carrière bij de toenmalige BBL (ING België) als financieel adviseur en werd later kantoorhouder, eerst van het filiaal Heusden-Zolder en later van het filiaal Winterslag. Hij stond in 2004 mee aan de wieg van Lyvema dat zich aanvankelijk toespitste op adviesverlening, kantooradministratie en financiële begeleiding. In een latere fase werd het kantoor omgevormd tot een accountantskantoor en adviespraktijk na toetreding van zoon Yves in 2012.

Yves Leekens

Yves Leekens

Accountant en bestuurder

Yves (°31.10.1979 te Genk) studeerde van 1998 tot 2001 aan de PXL Hasselt en behaalde een professionele bachelor Marketing met een specialisatie in direct marketing.

Ging in juli 2001 aan de slag bij Cegeka voor een Belgische grootbank ter ondersteuning van het online bankieren.

Volgde in 2003 een opleiding bij Axa Belgium inzake verzekeringen (Tak 21 en Tak 23).

Maakte in de lente 2004 de overstap naar BNP Paribas Fortis waar hij als financieel adviseur gedurende 4 jaar het aanspreekpunt was voor de cliënt voor dagelijkse bankieren, verzekeringen, beleggingen en kredieten.

In augustus 2008 trok Yves van het bank- naar het verzekeringswezen en startte bij Vanbreda Fryns verzekeringen (dochter van Vanbreda Risk & Benefits). Deze verzekeringsmakelaar richt zich uitsluitend tot ondernemingen, vrije beroepen en zelfstandigen. Het is daar dat Yves’ belangstelling voor het ondernemerschap groeide.

Startte in 2010 met een opleiding boekhouden via Syntra Limburg en behaalde met succes zijn diploma in 2013. Liep daarop gedurende 18 maanden stage bij het BIBF en behaalde in januari 2016 de titel van erkend boekhouder.

Staat inmiddels sinds oktober 2012 mee aan het roer van Lyvema dat hij samen met Marc in goede banen leidt.